× Sohbet

Vosvos almak istiyorum....

10 yıl 5 ay önce #1080 Yazan: tolga77
Vosvos almak istiyorum...., tolga77 tarafından oluşturuldu
Forumda bu başlık türevi çok başlık var, sağolsun kimse üşenmeden cevap vermiş. Ancak benim ricam daha farklı. Ben kendimce biraz araştırma yaptım. Tespitlerim aşağıda. Bunlar hakkında yorum rica ediyorum.

Tanışma başlığında kısaca değinmiştim. Acemi ama meraklı, beceriksiz ama istekli bir vosvos hayranıyım.

Kendi çapımda biraz inceledim. Yine haddim olmayarak bazı tepsitlerde bulundum. Öncelikle bunları paylaşmak isterim ki doğru yolda mıyım, siz değerli vosdostlardan öğrenmek isterim. Fikirleriniz çok önemli.

1- Dediğim gibi, fazla becerikli bir değilim, lastik değiştirmeyi bile doğru düzgün beceremem. Bu sebeple kendimi de bildiğimden, toplanmış bir araç, mümkünse orijinal, almak benim için en makulu. Hani alıp toplamak pek bana göre değil gibi.

2- Buradan hareketle doğal olarak piyasada 6-7 bin TL nin altındaki araçlara pek bakmamak gerek sanırım. İNternette malum siteye baktığımda toplanmış iyi durumda (en azından satıcının tabiri böyle) bir vosvos için sanırım 10 bin TL nin üzerine çıkmam gerek. Hatta 15 bin üzerine çıkabilesem daha bile süper araçlar bulabileceğime inanıyorum.

3- Üzerinde oynanmış araçları sevmiyorum. Bu günlük hayatta kullandığım Honda için de geçerli, bir gün bir vosvos alırsam da. Yani basılmış, üstü açılmış, ya da abuk sabuk oynamalar yapılmış araçlar bana hitap etmiyor. Hatta öyle ki sanırım vosvoslarda sağ ayna yok, sağ aynanın sonradan takılması bile beni rahatsız ediyor.

4- Pek bir bilgi bulamadım ama fabrika renkleri dışında boyanan araçlarda ilgim dışında. Yine cahillime verin ama sanırım "big" modellerde 3 renk opsiyonu varmış, mesela "big" alacaksam bu üç rengin dışında olmamalı. O kadar yani. Boyanmış olabilir, bu doğal ama en azından orijinal renge boyanmış olsun derim ben.

5- Yine kendi çapımda araştırmalarıma göre "pre" olarak adlandırılan modeller yerine son Alman üretimi olan "late" serileri yani 1973-74-75 modellere bakmam gerek. Oval camlılar daha hoşuma gidiyor benim. Motor hacmi önemli değil. yani 1300 de olur 1600 de. Ama model yılı önemli.

6- Mevcut kullandığım aracım LPG li. Mantık olarak LPG ye de karşı değilim, ancak bir gün bir vosvos sahibi olacaksam, bu aracın geçmişte LPG ile tanışmamamış olmasını tercih ederim. Ben de takmam zaten.

7- Hiç bir ustam, tanıdığım...vs yok. Araca karar versem nereye götüreceğimi kime gösterceğimi, arıza yapsa ne yapacağımı bilemiyorum.

8- Evimin otoparkı açık otopark. Eğer birgün vosvosum olursa, bir kapalı otopark ile anlaşıp kapalı garajda muhafaza etmek gerek diye düşünüyorum. Mümkün olduğunca İstanbul'un haşin trafiğinde kullanmayıp organizasyonlara katılma veya yağmursuz hafta sonlarında trafiği az yollarda gezme amacım var.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 5 ay önce #1083 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Vosvos almak istiyorum.... konusunda yanıtlandı
Kısaca cevap vermek kafanızdaki sorulara kesin netleştirir diye umuyorum.Uzun uzun yazınca daha çok karışabiliyor :silly:

1-Vosvos sahibi en azından yolda kaldığında neleri kontrol edeceğini bilir.Bunlar çok basittir her bireyin yapabileceği şeylerdir.Alıp toplayabilirsiniz aslında zira 2.bir aracınız var ancak zamanınız yok ise bu size artı maliyet olarak geri dönecektir.

2-Vosvosun ucu açık ancak dediğiniz gibi 10000₺ fiyatlı ve üstü vosvoslar genelde masrafsız oluyor.En güzeli şehrinizdeki bir vosvos ustasına göstermeniz 30000₺ bile olsa...

3-Bazı donanımlar ekstra seçenekli.Sağ ayna da ekstra seçenekler içinde mevcut fabrikasyon çıkanda var çıkmayanda...

4-Orjinal renk kodları var almayı düşündüğünüz vosvosun resmine bakarak renk kodunu tahmin edebiliriz.Onun dışında önünde bir renk kodu olan plaka var ise fabrikadan hangi renk ile çıktığını söylebiliriz.

5-Bunun pek bir önemi yok.Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih etmelisiniz zira hepsi vosvos B) Eğer bir organizasyona giderseniz inceleme fırsatı bulabilirsiniz.Ancak pre vosvoslar late modellere göre daha az ve genellikle daha pahalıdır.

6-LPG size kalmış bir tercih.Ancak herhangi bir sıkıntı yok hatta karbüratörlerin çoğu eskidiği için LPG çoğu araçta daha verimli çalışmakta :)

7-Oturduğunuz mevki neresi? Ona göre size yakın usta söyleyebiliriz.Ancak vosvos ustası seçimi size kalacak bir şey.Bana iyi gelen usta size uymayabilir yada benim beğenmediğim usta size çok iyi işçilik yapabilir.Bu işin belli bir standartı maalesef yok.

8-Branda ile koruyabilirsiniz.Ancak ayıracak bütçeniz var ise tabi ki kapalı otopark çok daha güvenli :)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

5 yıl 5 ay önce #2524 Yazan: Göktaş
Göktaş tarafından Vosvos almak istiyorum.... konusunda yanıtlandı
O kadar çok soru sormuşsunuz ki :D
İlk sorunuzu cevaplayayım. Hazır araç almanız en iyisi sanırım direkt olarak.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum