× Sohbet

Evlat arıyorum. :)

10 yıl 7 ay önce - 10 yıl 7 ay önce #910 Yazan: Bedevixus
Evlat arıyorum. :), Bedevixus tarafından oluşturuldu
Merhaba arkadaşlar. Kocaelinden aranıza katılılyorum. Memurum. Yıllardır Mercedes Benz 114-115 kasa hastasıyken bir gün bir arkadaşımın vosvosuna bindim ve arabaya hayran kaldım. Arabayı kullanırken araba gaz tepkileri ve motor sesiyle resmen benimle konuştu ve vosvos aşkım bu şekilde başladı :) Uzun uzadıya araştırmalar yaptım arkadaşıma araba aldık falan derken artık kendime de bir vosvos düşünüyorum.

Aklımda 3 tane projem var. 1.si pre kasa denilen modelden alıp zamanla mümkün olduğunca orjinal haline getirmek (bunu yapmak oldukça pahalı ne yazık ki), 2.si de 74 model modern görünümlü (ben öyle tabir ediyorum) alıp ben çocukken mahallemizdeki zümrüt yeşili vosvos gibi aşırıya kaçmadan sade, klasik fakat çekici orjinal bir vosvos yapmak, 3.sü de 68 model (arkası küçük stoplu) bulup mat veya piano siyahına boyatıp avatarımdaki aracın farlarındaki korumalığa benzer bişi (savaş zamanında kullanılan yuvarlak farlı siyah makam araçlarının farlarında da olurdu bilmeme hatırlarmısınız? Ayrıca 1938-40 modellerde var bu parça ismini bilmiyorum fakat sanırım ışığın gece dağılmasını engelliyor.) taktırıp sanki 1940 yıllarından çıkmış gibi bir görüntüye kavuşturmak. Fakat o far parçasını nerede bulabilirim bilmiyorum muhtemelen kendim yapacağım/yaptıracağım. Tabi 68-70 model badem far olmadığı için özel imal olacak.

Nikelaja ve görünüşe çok önem veriyorum. Motorunun 1. 1, 1.2, 1.3, 1.5 veya 1.6 olması benim için fark etmez çünkü sağ şeritten 70le kısık sesle eski müzikler eşliğinde gitmek istiyorum. Hatta motorunu öğrenip arızasını zamanla bizzat ben yapmayı istiyorum. haftasonlarımı o araca ayırabilirim diye düşünüyorum. Kısacası büyük hayallerim var. :)

Bu forumdan ya da tanıdıklarından, yıllardır satmaya kıyamayan, kötü ellere gitmesini istemeyen, ilgilenemeyen (ilgilenmeyen, sıkılan değil) vosvosundan zor kopacak birisinin arabasını almak istiyorum. Çünkü ben de o vosvosa sevgimi vereceğim, buna hazırım.

Şanslıyım ki gölcükte Kemal usta gibi değerli bir motor ustamız var, bedri usta gibi elektrik ustamız var umarım yürüyende bu ustalar ve öğretecekleri sayesinde sıkıntı yaşamayacağım. Bütçem 5000 tlden yukarı değil eğer çıkarsam bu beni zorlar ve vosvosumla maddiyat yüzünden ilgilenemeyebilirim tabi araç değerinin çok çok üstünde olur belki birşeyler düşünebilirim. Sahibinden.comda baktığım araçlar pek içime sinmiyor illa ki tanıdıktan olsun beni kazıklamasın istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim... :)
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: VosVos

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 7 ay önce #915 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Evlat arıyorum. :) konusunda yanıtlandı
Merhaba,İsminizi alabilirsek size o şekilde hitap eder daha sağlıklı iletişime geçmiş oluruz :)

Vosvos hakkında bilgili olan birilerini görmek gerçekten çok hoş.Sevmek yetmiyor ne yazık ki biraz da araştırmak gerekiyor :) Bu konuda sizi kutluyorum...Daha önce vosvos sahibi oldunuz mu?

O görünen parça aslında askeri amaç için kullanılmıştır.Geceleri karşıdakilerin farketmemesi için ışığı belli yere toplayıp en az şekilde gözükmektir keza arka stoplarda bu yüzden küçüktür.Bir nevi kamuflaj parçasıdır.Motoru kendiniz tabi ki toplayabilirsiniz sitemiz de videolar bölümünde motor toplama videosu mevcut :)

En kısa zamanda istediğiniz bir vosvosa kavuşma temennisi ile aklımızda olacaktır vosvos arayışınız :)

İyi forumlar
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: Bedevixus

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 7 ay önce #917 Yazan: Bedevixus
Bedevixus tarafından Evlat arıyorum. :) konusunda yanıtlandı
Özür dilerim yazmayı unutmuşum ismim Mustafa. :) Gerçekten elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum. Bu konuda ustalarla içiçe olmaya çalışıyorum. Ustamla geçen gün uzlaşmaya vardık. Onun atölyesinde kendi motorumu kendim tamir edeceğim bana herşeyi öğretecek. Bu sayede yolda kalanlara ve yeni vosvos almak isteyenlere elimden gelen yardımı yapabileceğim. :) Bu haftasonu kocaelinde 3 tane vosvosa baktım birinin satılacağı belli değil garajda yatıyor, sahibinden haber bekliyorum 2-3 gün içinde haber edeceklerini söylediler. Diğer 2si sahibinden.com da bulduğum 3000 - 5000 tl arasında vosvoslardı fakat ikisi de birbirinden felaket çıktı. Birinin frenleri tutmuyordu (sahibi beni uyarmadı ve test ederken bir araca girmekten son anda kurtuldum), bakımsız vosvosların kronik sorunlardan biri olan geri vitesi geçirdikten sonra atma sorunu vardı ve kaportası benim tabirimle kasabın elinden geçmişti. (su oluklarını delik diye doldurmuş şaseyi kupaya kaynatmış vs.) Daha sayamadığım birçok şey cabası. Bugün de başka bir vosvosa bakmaya gittim. Araç yürür halde değildi. Aracın kondüktörü (yanlış telafuz etmiyorsam) yoktu bu yüzden aküyü sürekli yiyip şarj etmiyordu, doğru akım geldiği için aküyü bozmuştu. (o bozuk akü de ustanın akü şarj cihazını bozdu) Aküsü bitik vosvosu yolun yarısını çekerek yarısını da takviye kablosu bulup akü takviye ederek 3 saatte izmitten gölcük sanayiye zor getirdik. :) Sonuç olarak o araç da olmadı. Israrla ve sabırla aramalarıma devam edeceğim çünkü bu benim ilk vosvosum olacak, özel olmasını istiyorum. :)

Küçük stoplu ve badem farlı vosvoslara özel ilgim var fakat türkiyede doğru düzgün sağlam vosvos azken askeri vosvos bulmak neredeyse imkansız. Var iki tane biri beyaz biri siyah küçük stoplu fakat ikisi de 50000 tl. :))

Dediğim gibi gerçekten bulacağım vosvos benim için satılık bir mal değil benim bilhakis kıyamayacağım evladım olacaktır nasipse. Lütfen bana toplayabileceğim kaportasıyla az oynanmış kasapların eline düşmemiş toplamalık bir vosvos bulalım. Gerçekten bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Siz de bilirsiniz ki motor hertürlü olur fakat kaportaya milyarlar harcasanız düzen tutturamayabilirsiniz.

Ayrıca siz forum adminlerine bunca vosvosseveri biraraya topladığınız için teşekkür ederim. Ben de tüm forum üyelerine elimden gelen yardımı yapmayı isterim. Esenlikle kalın. :)
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: VosVos

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 7 ay önce #919 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Evlat arıyorum. :) konusunda yanıtlandı
Bende ilk bakmaya gittiğim vosvosu ustaya götürürken yolda kaldım :) Benzin pompası bozukmuş ısınınca benzin pompalamıyordur o şekilde 20 dakikalık yolu 3 saatte gitmiştik :D Sanayide bıraktım :D
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: Bedevixus

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 7 ay önce - 10 yıl 7 ay önce #920 Yazan: Bedevixus
Bedevixus tarafından Evlat arıyorum. :) konusunda yanıtlandı
Ben sanayide bırakmayı teklif etmiştim arkadaş kabul etmedi. Sanayiden çıktıktan 3-4 km sonra yolda kalmış. :) Şimdi duam satılık olmayan aracın sahibi kadın o arabayı bana satsın çünkü çok gönlüm kaldı o arabada.. :)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

5 yıl 5 ay önce #2526 Yazan: Göktaş
Göktaş tarafından Evlat arıyorum. :) konusunda yanıtlandı
Mustafa Bey umarım aradığınızı bulursunuz. O kadar engin bilgilerim yok sizle paylaşamadım :D

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum