× Restorasyon

Merhaba Vosvos ailesi. Ustalara sorularım var.

9 yıl 10 ay önce #1576 Yazan: SametDik
Merhaba Vosvos ailesi. Ustalara sorularım var., SametDik tarafından oluşturuldu
Öncelikle herkeze merhaba. Biraz kendimden bahsedeyim sizlere :) Çocukluğumdan beri klasik otomobil hayranlığım vardır. Bu son yıl artık hayranlığımın uzaktan bakarak ve iç çekerek kalmamasını istiyorum :) İlk otomobilimi alacağım düşündüğüm şahin,doğan yerine şık bir Vosvos ve eski vosvos sahibi abilerimin tavsiyesi ilk araban bi vosvos olsun demeleri beni baya sürükledi bu işe ve birçok araştırmalar yaptım ve hala çıkmaz yollara çıkıyorum kimi toplanmışına para verme kendin toplat vosvos'un tadı ordan gelir diyorlar,kimi toplamaya uğraşma üzülürsün hevesin kaçar diyor. Hangi modeli tutuluyor hangi modelinde parça sıkıntısı var bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. Bakıyorum piyasaya zaten istediğim gibi bir vosvos yok toplatanlar kendi zevki üzerine toplatmış renklerini bana uygun görmüyorum. Benim istediğim sadece BBS Jant'lı Sunrooflu ve camlarının otomatik olması bu saydığım şeyler olsun piyasadaki fiyata değer diyeceğim ve düşünmeden alırım. Fakat yok. Benimde düşündüğüm motoru çalışan fazla çürüğü çarığı olmayan toparlanabilir durumu olan bir vosvos alıp garaj'a kitleyip zamanla toparlamak Kupa şase ayırıp iyice temizleyip boyatmak Boyacı usta hazır, Jantlar hazır duruyor,Sunroof nasıl açtırıcaz onu bilmiyorum,Elektrik aksamına ne tutar,yedek parçalar ne tutar,sunroof ne tutar motor rektefe ne tutar muayenede sıkıntı çıkarmı bunlar hakkında bilgi almak istiyorum sizden Şimdiden çok teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

9 yıl 10 ay önce #1578 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Merhaba Vosvos ailesi. Ustalara sorularım var. konusunda yanıtlandı
Merhaba Samet Bey,

Öncelikle şahin,doğan gibi araçlarla vosvos çok farklı...Toplama aşaması olsun,parça fiyatları olsun,araç yaşı olsun bir çok fark mevcut.Açıkcası 3 şahin parasına 1 vosvos toplayabilirsiniz.Parçaların yurt dışından geliyor olması ve her kaportacının bu araçları yapmamasından kaynaklanıyor.Sunrooflu vosvoslar var alırken onları tercih ederseniz işinizi kolaylaştırır ki kesmek ile maalesef verim alamazsınız.Günlük kullanıma çok uygun araçlar değil.3 kaportacıdan fiyat alıp en ucuzu olanı tercih ettiğiniz de büyük ihtimal aylarca yatacak,kavga dövüş yarım yamalakta olsa işi kabul edip vosu teslim alacaksınız.O yüzden usta tercihlerinizi çok özenli yapmalısınız,kupa şase ayırmak ise başlı başına tecrübe ve bilgi gerekteren birşey...Yok ben hiç uğraşmak istemiyorum en temiz şekilde kafamda rahat etsin istiyorum diyorsanız önerebileceğimiz usta çanakkale'de Ali Efe'dir.
www.vosvoscenter.com/

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

9 yıl 10 ay önce #1580 Yazan: SametDik
SametDik tarafından Merhaba Vosvos ailesi. Ustalara sorularım var. konusunda yanıtlandı
Merhaba abi :) Demek istediklerini anladım ucuza kaçma diyosun, öyle ucuzuna çakıp geçme gibi bi niyetim kesinlikle yok zaten,ama kafamdaki vosvos tamamiyle klasik toplanmış bi vosvos değil. Bbs jant,sunroof'lu sade ve gösterişli bi vosvos düşünüyorum. İlk kez vosvos alıcağım için çok aşırı derece bi masraf yapmak istemiyorum çünkü çevremdekilerde söylüyor gerçek bi klasik otomobil toplamak sanat eserine benzer ufak tefek masrafları bile insanı aşıyor diyolar. Çocukluğumdan beri vosvos hayranı olduğum için bi denemek istiyorum eğer gerçekten hoşuma giderse şuan yer sorunum var ama ileride ayrı bir klasik ve T1 Minibüs toplatmayı düşünüyorum. Sunrooflu modellerine bakabilirsin demişsin ama kıyasladığımda arada en az 5bin lira civarında oynuyor bana göre yazık günah sırf o sebepten sunroof açmayı planlıyorum. Bende esnafım öyle sırayla gezip ucuzuna yaptıracak değilim abi sende bilirsin ustanın iyisi ucuza değil sağlamını yapandır. Boyada sıkıntı yok yalnız çürüyen aksamlar nasıl restore ediliyor boyadan daha pahalı çıkarmı yani atıyorum ben alırım aracı. Götürürüm sanayiye Usta bunun quarter paneli tamamen çürümüş bu kupadan hayır gelmez deme gibi bi risk varmı. parçaların ortalama fiyatlarını bana belirtirmisin şu parça ortalama şu fiyattır diye atıyorum cam lastiği şu fiyat,far stop şu fiyat diye belirtirsen bende ona göre hazırlığımı yapayım bak bi video atayım yapmak istediğim vosvos bu
İyi günler :)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

9 yıl 10 ay önce #1582 Yazan: Sarıçınar
Sarıçınar tarafından Merhaba Vosvos ailesi. Ustalara sorularım var. konusunda yanıtlandı
Merhabalar.

Vosvos toplamak bence sabır işidir ve elinizden biraz iş gelmesi gerekir diye düşünüyorum.Piyasadaki ustalarla uğraşmak hiç kolay değil çünkü.Piyasada ne hayallerle vosvos alanlar ustaların yaptığı düzenbazlıklar sahtekarlıklar yüzünden vosvoslarını sattılar malesef.

Alırken çürüklerine dikkat edin altına yatıp çamurluk içlerine marşpiyellerine mutlaka bakın. Zaten kupası çürük olan vosvos kendini belli eder(boya kabarmaları hatların bozuk oluşu vs) Ayrıca vosvosta sunroof varsa vardır yoksa açmayın çünkü onu düzgünce yapabilecek usta çok azdır başınız ağrır.

Parça fiyatlarına bu siteden bakıp bilgi alabilirisiniz yedekparcashowroom.com/asp/listgroup.asp?group=BETK3
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: SametDik

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

9 yıl 10 ay önce #1583 Yazan: SametDik
SametDik tarafından Merhaba Vosvos ailesi. Ustalara sorularım var. konusunda yanıtlandı
Merhaba abi sende haklısın ustalara güven olmuyor doğrudur fakat sadece vosvos konusunda değil 4-5 ay önce Babamın Opel Astra 1.6 Classic model arabasında içeri su alma problemi vardı Bilecik'te oturdukları için oradaki sanayiye götürdüm cam lastiği dediler 200-240 lira civarında para verdik gene su almaya devam etti dedim usta ben parasında değilim,araba su alıyor şuna bir çözüm bulun araba çürüyecek yoksa tamam hallederiz dedi 5-6 saat sonra aradı kalorifer peteklerinden sızıyor dedim ne kadar 600 lira bak usta bidaha olmaz değil mi dedim olmaz olmaz dedi akşama 1-2 kova su döktüm gene aynı çıldırdım resmen dedim ne taktıysan sök geri ver eski parçalarımı yok işçilik varmış 300 liraymışta falan filan. Abi akşamüstü çektim evin önüne arabayı koltukları falan söktüm başladım su dökmeye 45 dk sonra farkettim ki anten deliğinden sızıyormuş,sıcak silkon bastım düzeldi. 5 aydırda sıkıntı yok yani sözün kısası arabanın markası modeli önemli değil herşey usta'da bitiyor. Bak abi benim kafamdaki şu yanlışsa şöyle şöyle yap de Ben Kütahya'lıyım ve burada Almancı tabiri insanlar baya var ve yok paraya vosvos,mercedes 123w veriyorlar garaj boşalsın diye eğer dek getirebilirsem amacım bunlardan almak hem fazla çürük derdim olmaz masraf az olur diye düşünüyorum aldım diyelim garaja çekicem kupa şase ayırıp temizliğini yaparım,tabanı ziftlerim,sonra boyacı'ya götürür boyatır sonra motor ve elektronik aksamına baktırırım. Sunroof açabilecek usta arıyorum. BBS jantlarım hazır boya ve kaporta tamir paramı köşeye ayırdım zaten 1 ay içerisinde hazıra çıkarmayı düşünmüyorum. yavaş olsun sağlam olsun hobi aracım olacağı için acelem hiç yok Teşekkürler yardımların için İyi günler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum