× Motor Şanzıman Mekanik

Merhaba; Yeni yapılan Motor da dikkat edilmesi gerekenler..

8 yıl 9 ay önce #2038 Yazan: ilker35
Motorumu yeni elden geçirdik..
Piston gömlek takımı
Silindir kapakları
Kaval boruları
Kol yatakları vs..
Hepsini sıfır alıp yeni taktık, sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? yani şöyle nasıl kullanmalıyım,motoru nasıl açabilirim hemen aldığı kadar uzun yolda basmalı mı ? yoksa 500 - 1000 km parçaların birbirine uyum sağlaması için sakin bi şekilde mi kullanmalıyım ..
şimdiden Teşk..

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

8 yıl 9 ay önce #2043 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Merhaba; Yeni yapılan Motor da dikkat edilmesi gerekenler.. konusunda yanıtlandı
Güle güle kullan yeni motor candır :)
Piston Gömlek yeni takıldığında yapılan en büyük hatalardan biri de yatakları yenilememek oluyor.Piston gömlekle artan basınç eskiyen yataklarda daha fazla aşınmaya,oda yatak sarmasına neden oluyor.
Piston gömlek ve silindir kapaklarının yeni olması kurum bağlamaması anlamına geliyor.Bunun için benzinle kullanın(gaz var ise bir müddet gazsız kullanın) bir süre(5000km gibi),daha sonra gaza geçebilirsiniz.Kurum bağlaması koruma açısından önemlidir. Supap yağlama sistemleri de önerilen bir yöntemdir,işe yaramaktadır.Forumdan bir arkadaşımız yapmıştı gördüğünde detaylarını anlatacaktır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

8 yıl 9 ay önce #2045 Yazan: ilker35
ilker35 tarafından Merhaba; Yeni yapılan Motor da dikkat edilmesi gerekenler.. konusunda yanıtlandı
Teşekkürler,
inşallah uzun yıllar sorunsuz kullanabilirim :) 5000 olmasa bile şuan için benzinde kullanıyorum bir müddet sonra (1000 km ) benzin gaz karışık kullanmayı düşünüyorum umarım işe yarar.Bu sibop yağlama sisteminide detaylı konuşabilirsek sevinirim bazıları işe yarıyo bazıları gereksiz diyor bir sürü yorum okudum netlik kazandırabilirsek iyi olur diye düşünüyorum :) Görüşmek üzere

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum