× Motor Şanzıman Mekanik

LPG

10 yıl 8 ay önce #795 Yazan: Çtnbrky
LPG, Çtnbrky tarafından oluşturuldu
merhabalar hocam ben tospaama lpg taktırmak istiyorum bunun maliyeti yaklaşık ne kadar tutar ? we de nerde taktırabilirim bi bilginiz var mı ? teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 8 ay önce #799 Yazan: VosVos
VosVos tarafından LPG konusunda yanıtlandı
Merhaba,

Vosvosa lpg taktırmak normal karbüratörlü araçlara takılan lpgden biraz daha fazla tutmakta.Sebebi ise ısıtma çubuğu dediğimiz egzoz kazanının içine giren egzozcu tarafından takılan bir çubuk bulunmasıdır.Birde karbüratörünüz usta yada tornacı tarafından delinerek lpg gaz girişi sağlanmakta.Isıtma çubuğu ortalama 100 karbüratör deldirmek ise ortalama 30tl tutmakta.Onun dışında 350-450 arası lpg kiti montajına fiyat veriyorlar.Eğer ruhsatınıza işletmek istiyorsanız bunu yapan sanayide bir kaç lpg ci oluyor ve maliyeti 1000TL civarını buluyor...
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: Çtnbrky

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 8 ay önce #807 Yazan: İRİ
İRİ tarafından LPG konusunda yanıtlandı
Ruhsata işlenebilmesinden ötürü Sakarya'da taktırdım. Ruhsata işletmesiyle birlikte maliyeti tahmini 1000 TL'yi buluyor. Aldesa marka takıyorlar ve tank arka koltuğun arkasına yerleştiriliyor. 20000 km aşağı yukarı kullandım, genel olarak memnunum. Montaj esnasında mutlaka işin başında durun ve mümkünse anlayan bir arkadaşınızla gidin. LPG çubuğu kaynatılırken az kalsın boya gidiyordu. Montajdan sonra da iyi bir vosvos ustasına jikle ayarı yaptırın, aksi taktirde çalıştırmalar sizin için kabusa dönüşebilir. Şu andaki tek sıkıntım regülatör fazla ısınıyor gibi. Bu da içindeki valflere zarar veriyor. Sebebi sanırım ısıtma çubuğunun uzun olması. Garanti kapsamındayken değiştirmeyi planlıyorum. Özet olarak tavsiye ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

10 yıl 8 ay önce #808 Yazan: VosVos
VosVos tarafından LPG konusunda yanıtlandı
Güzel bir noktaya değinmişsiniz.Isıtma çubuğu uzun olduğunda yazları devirli kullanıldığında ya da uzun mesafede dediğiniz gibi kafayı fazla ısıtıyor, en çok anlaşılan noktası motor devrinin yükselmesi.Gazcıların söyledikleri "gaz ne kadar ısınırsa verim o kadar artar" tabi bunu verilerle desteklemek lazım.Ancak çubuğu kısaltırsanız da kışın geç ısınma sorunu yaşayabilirsiniz.Eğer çok problem yaratmıyor ise o şekilde kalması özellikle kışın işinize yarayacaktır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum