× Elektrik Sistemi

Soğukta Marş Almama Sorunu

5 yıl 1 ay önce - 5 yıl 1 ay önce #2627 Yazan: Allosaurus
Soğukta Marş Almama Sorunu, Allosaurus tarafından oluşturuldu
Merhaba,

Aracım 1973 1.2 motor tosbağa. (lpg yok)

Gündüz, geceye göre nispeten daha yumuşak havada marş alıyor sorunsuz.

Örneğin akşamüstü evden çıkıyorum, çalışıyor. arabayı park ediyorum. 1-2 saat sonra gece dönerken araba çalışmıyor (hava soğuk).

Veya sabah işe gideceğim. arabanın üzeri çiğli ve puslu örneğin. çalışmıyor (hava soğuk). ama aynı gün öğlen (havanın soğuğu bir miktar kırılmış vaziyette) gidip deniyorum gaza basmadan bile marş alıyor sorunsuz çalışıyor.

Karbüratörü Kocaeli Gölcük'te bir ustamız elden geçirdi ve sorun olmadığını gözlemledik. gerekli ayarlar yapıldı. fakat yine aynı sorun devam ediyor. dolayısıyla karbüratörle ilgili değil. ustamız elektrikle alakalı bir problem olabileceğini söylüyor.

yine çalışmadığı bir gece bujileri distribütörün içini nemlenmiştir diye sileyim dedim. sildim. kabloları tek tek sildimçıkardım taktım. yine çalışmadı (hava soğuktu ve geceydi)

örneğin 1 hafta çalıştırmıyım, gündüz vakti deniyorum çalışıyor sorunsuz

acaba biyerler mi nemleniyor. distribütörün içinde biyerler mi nem yapıyor?? (motor çalıştıktan ve park ettikten 1-2 saat sonra gece çalışmıyor demiştim ya) acaba elektrikle ilgili biyerler ısıdan dolayı nemleniyor mu? işin içinden çıkamadım.

Not:
Bu problemin yaşandığı zamanlarda
Karbüratöre benzin dökme denemesi yapıldı işe yaramadı
Vurdurma denendi olmadı
**Bir kere saç kurutma makinesini aldım 10-15 dakika motora tuttum. özellikle distribütörün olduğu yere. 2. marş denemesinde zor da olsa çalışmıştı)


Her yerde saç kurutma makinesi takacak priz bulamam, komik olur :)
Konu hakkında deneyim sahibi olan varsa dinlemek isterim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum