× Elektrik Sistemi

Araba sabahları çok zor çalışıyor sizce elektrik sisteminden mi ?

7 yıl 4 ay önce - 7 yıl 4 ay önce #2321 Yazan: Caghary
Merhabalar, sizlere 2 sorum olacak. (Aracımın motoru 7.000km önce yenilendi , akü 1 aylık)
73 model vos sahibiyim. Aracımı 5 ay önce aldım. Yazın çok problem olmuyordu ama kış geldi malum. Sorunum şu;
Aracımı LPG'de çalıştırmak istediğimde sabahları 10 marşa kadar varan bir ızdırap yaşıyorum. Eğer akşamdan arabayı benzinde bırakırsam sabah beni 2-3 marştan fazla uğraştırmıyor(Benzinde çalıştırırken). LPG de durum yine aynı. LPG de çalıştırıp yola çıktım diyelim.,durdurduktan sonra tek marşta çalışıyor. Yani motor sıcakken hiç sıkıntı çıkarmıyor ama bazen şöyle bir problemle karşılaşıyorum. Şehir içinde 1-2 saat gezdim diyelim. Durduktan sonra sabah yaşadığım problemle karşılaşıyorum. Sanki boğuluyor araba. Sizce sorun ne/neler olabilir arkadaşlar ?
2. sorum ise şu; aracın motoru soğuduktan sonra (yaklaşık 6-7 saat bekledikten sonra) arka taraftan vites tarafına doğru gelen kayış sesi gibi bir ses geliyor. Sesi hayli yüksek içerden duyuluyor. Debriyaja basınca kesiliyor ayağımı çekince devam ediyor. 2-3 dk gaza bastıktan sonra ses kayboluyor. Motor kapağını açık baktım kayıştan geliyor gibi ama emin değilim. Soğuk havalar gelince başladı. Sesi zamanında çekip youtube'a koymuştum.


Bahsettiğim konularla ilgili bilgi/fikir sahibiyseniz ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

7 yıl 4 ay önce #2324 Yazan: VosVos
Merhaba,
Havalar soğuduğunda LPG ile çalıştırmak zorlaşabilir.LPG ayarınıza göre kontağı hemen açtığınızda marşa bastığınızda çalışmıyor ise, kontağı açıp bekleyin.LPG gazı otomatik olarak kesip ışığı sönecektir şimdi bastığınızda 2 3 kez döndüğünde çalışması lazım.Eğer olmuyor ise tamamen LPG ayarı ile ilgilidir sorununuz.Çalıştıktan sonra stop ediyorsa motor jikle kurulması gerekiyor ki forumda bununla ilgili bilgi olması lazım.

2.sorunuzun cevabı ise sanırım sorunun içinde var.Bu ses sürtme sesine benziyor, debriyaj sisteminde sorun olabilir, rulmanı bozulmuş olabilir, balata soğukken ses çıkartıyor olabilir.Onun dışında şanzıman yağınızı kontrol ediniz, şanzımanın içindeki difransiyel de bu sesi çıkartabilir ama ısınınca kesiyorsa düşük ihtimal.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

7 yıl 2 ay önce #2331 Yazan: Caghary
Evet hocam sorunu çözdük. Geçen günlerde Şaşmazda Nihat ustaya götürdüm. Alternatör dinamo takdırdım. O arada sorunumdan bahsettim. Zaten daha "sabahları ses..." demeden debriyaja basınca gidiyormu dedi. Evet dedim. Şanzıman yağı eksiktir dedi yağ takviyesi yaptık ve taa daaaa.! Sorun çözüldü :) Diğer sorunu çözdüm diyemem. LPG sistemini muayeneden sonra tank hariç yenilettim. Şimdi çok fazla uğraştırmıyor ama malum havalar -12 lere kadar inince yine yapıyor. Akşamdan benzinde bırakmam sorunumu çözüyor şimdilik.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum