× Sohbet

Vosvos almak istiyorum kafamda bir kaç soru var

7 yıl 9 ay önce #2230 Yazan: orhunerkan
Vosvos almak istiyorum kafamda bir kaç soru var, orhunerkan tarafından oluşturuldu
Herkese merhabalar, forumunuza yeni katıldım ve öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. Adım Orhun 19 yaşındayım ve üniversitede hazırlık öğrencisiyim. Araba kullanmayı sürücü kursunda öğrendim ve ehliyetimi alalı 6 ay oluyor. Aslında arabaya çok ihtiyacım yok ancak araba kullanmanın tecrübe meselesi olduğunu düşündüğüm için küçük çaplı özellikle manuel bir araba almak istiyorum. Ki böylece pratik yaparak kendimi zaman içinde geliştirebilirim diye düşünüyorum. Neyse, umarım fazla sıkmamışımdır şimdi vosvos bölümüne geçelim :)
Vosvoslar gerçekten ilgi duyduğum ve büyük bir sempati beslediğim araçlar. Hem fiyatlarından hem sürüş keyfinden (arkadaşımın var o sürerken binmiştim.) dolayı sahip olmak istediğim bir araç. Ama bazı sorularım var.
Öncelikle soruların hepsini araştırdım. Ancak kafama takılan noktalar olduğu için sormak istiyorum.

1) En önemli nokta güvenlik. Araçların güvenliği açısından siz ne düşünüyorsunuz ?
2) Lpg. Lpg için 2 farkli yol olduğunu ruhsatında sıkıntı olduğunu duydum. Benzinle devam etmek özellikle öğrenci biri için fazlasıyla külfetli. Sizce lpg takılmalı mı, benzinle mi devam edilmeli, lpg takılacaksa hangi seçenek takılmalı ve lpg'nin de herhangi bir güvenlik sorunu var mı ?
3) Birde olası bi sorunda parçalar kolay bulunabilir mi ve fiyatları ne durumda ?
4) Benim için en önemli noktalardan bir tanesi. Trafikte fazlasıyla acemiyim. Araba kullanma işini sadece sürücü kursunda yaptım. (Yazın birazcık çalışacağım.) Vosvos bana bu konuda sıkıntı çıkarır mı ? Sürüşü zor mudur vs.

Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.

İyi günler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

7 yıl 9 ay önce #2231 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Vosvos almak istiyorum kafamda bir kaç soru var konusunda yanıtlandı
Merhaba Orhun,aramıza hoş geldin şimdiden.
İlk araba için vosvos çokda uygun sayılmaz,ama illa ki alacağım diyorsan bir sakınca yok :)

1) Sanırız euro ncap testine girse 1 yıldız dahi alamaz vosvoslar :) Emniyet kemeri var en önemli güvenlik ekipmanı olarak :) Şaka bir yana yaklaşık 50 yaşında araçlardan güvenlik bekleme.Saç olarak şimdiki araçlardan kalın ancak maalesef saçların bağlantı noktaları sağlam olmadığından herhangi bir işe yaramaz.Şimdiki araçlar kaportayı plastikten üretmeye başladılar,darbeyi şaseye aktararak güvenliği sağlıyorlar.
2) LPG ruhsata işletme şehir şehir sıkıntıları olan bir iş.Bulunduğun şehirde bunu araştırman gerekiyor yada önermiyoruz ama ruhsata işletmeden kullanman gerekiyor(İşletmekten daha dertsiz :) ) LPG yi düzgün bir yerde taktırırsan herhangi bir sorunu yok.Silindir kapaklarının biraz ömrünü azaltmış olursun ama fazla km yapıyorsan etkileyecek bir zarar değil.
3) Parçalarının bir çoğu var; kalitesiz ve pahalı.Kaliteli olanlarda var ancak onlarda çok pahalı :)
4) Sürüşü çok zor değil alıştıktan sonra, ancak yeni bir araçtaki kolaylığı bekleme yani sürücü kursuntaki araçla alakası yok :) Gocard yaparsan belki daha rahat sürebilirsin :p Direksiyonu serttir, frenleri de öyle.Arıza yapma olasılığı vardır.

Bu zamanlar için Türkiye de acemiliğini geçireceğin bir araç değil vosvos.Hem cüzdanını tüketir hem kullanım açısından zorlar.Vosvos fiyatlarına çok daha yeni hidrolik direksiyonlu,abs frenli, klima airbagli hatta esp li araç bile bulabilirsin :) Vosvos sevgin ağır basarsa zamanla işe girip para kazanmaya başladığında tercih etmelisin.Bunlara rağmen alacağım diyorsan...Hoşgeldin tekrar :)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

5 yıl 5 ay önce #2519 Yazan: vosvostayfun
vosvostayfun tarafından Vosvos almak istiyorum kafamda bir kaç soru var konusunda yanıtlandı
Güvenlik beklemeye gerek yok denildiği gibi ya arabalar çok yaşlı. Dışına bakım yaparak kaplama ekstra materyal eklerseniz bir nebze belki koruma sağlanır...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum