× Sohbet

Yeni vosvos alırken nelere dikkat edilmeli?

11 yıl 1 ay önce #478 Yazan: enginxxde
Yeni vosvos alırken nelere dikkat edilmeli?, enginxxde tarafından oluşturuldu
Merhaba çok değerli arkadaşlar ben üniversiteyi yeni bitirdim ve iş hayatına yeni başlıyorum. Bu siteyi buldum ve üye oldum. Çocukluk hayalim olan vosvos kaplumbağa arabasını almak için piyasa araştırması yapıyorum. Birçok fiyat aldım adam motoru yaptırmış kabortası gıcır gıcır koltuklar deri kaplama 74 model 1303 vosvosa 8 binlira diyor. Aynı arabanın masraflısına bakıyorsun adam 9 binlira diyor. Şimdi araştırmalarıma göre süper vosvos (1300) birde normal vosvos (1200) varmış . Hangisinin daha iyi olduğunu bilmiyorum. Küçük motor az yakar fakat şasi ağır düştüğünden hararet yapma olasılığı nedir. Büyük motor çokmu yakar. Çünkü ben bu arabayı gündelik koşuşturmada kullanacağım malum antalya sıcak bir şehir. Yazın yolda kalırmıyım aldığıma pişman olurmuyum . Neticede tamam aşığım ben bu arabaya ama binmen lazım gezip tozabilmen lazım diye düşünüyorum . Siz değerli arkadaşların bilgilerine tecrübelerine güveniyorum bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim . Şimdiden çok çok teşekkür ederm saygılar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

11 yıl 1 ay önce #480 Yazan: zgrobg
zgrobg tarafından Yeni vosvos alırken nelere dikkat edilmeli? konusunda yanıtlandı
Merhaba, ben de Antalya'dan Özgür. öncelikle belirtmek isterim ki vosvos sahibi değilim ama tutkunu olarak az çok bilgim var. Süper vosvos 1300 normal 1200 diye bir şey yok. 1200 1300 ve 1600 motor var. 1200 motor genellikle 70 model altı düz cam alman modelleridir, 1300 motor model olarak vw1300,1302,1303 modellerinde vardır bazı 1303 modelleri 1600 motorludur (sonradan 1600e çevrilmişse şanzımanının da değişmiş olması gerekir. bu ayrıntı maddi nedenlerden ihmal edilmiş olabilir ve başına iş açar. mümkünse orjinal 1600 bak ama benim tercihim 1300motordur). ayrıca özel üretim 1500 motor olanı da vardır. yakıt konusunu kullanan arkadaşlar daha iyi bilir ama çözümsüz bir sorun değildir. hararet diye bir şey düşünme basit yöntemlerle ekstra soğutma sağlanabilir. yolda kalma konusu da her arabanın başına gelebilecek bir durumdur vosvosun yolda kalması 1-yaşına rağmen bakımı ihmal edilmesi 2-lastik patlaması :) durumudur. alırken nelere dikkat etmen gerektiği biraz uzun bir listedir zira 40 yaş ve üzeri bir araçtan bahsediyoruz.
Başlıca bakmanı tavsiye edebileceğim maddeleri yazabilirim.
1- kupası düzgün olmalı. vosvosların kasaları normal arabalarla aynı sac değildir, dolayısıyla kupası önemlidir.
2- şasi-kasa bağlantı noktalarını kontrol etmelisin. ihmal edildiği takdirde çürüme yapar ve onarımı can sıkıcı olabilir.
3- kalorüfer sorunsuz olmalı. sadece ısıtması değil mesele, su alabilen ve çürüme yapabilen bir şeydir, bir yerden başlayan çürüme yayılabilir.
4- arka koltuğu kaldır ve akü çukuruna bak. o bölge arabanın su alıp almadığı konusunda ipucu verir.
5- amortisör kafalarına bakmalısın bağlantı noktaları sağlam olmalı.
6- deneme sürüşü yaparken arabayı biraz geri geri sür. geri giderken vites atmamalı. imkanın varsa biraz da hız yap 4. vitesi denemek için, aynı şekilde vites atmamalı.
7- direksiyon kutusu önemli ve pahalıdır. boşluk 1 cm kadar normaldir ama fazlaysa ve vidasını sıkınca işe yaramıyorsa sorun vardır.
8- cam krikolarını kontrol et.
9- motor soğukken bakmanı tavsiye ederim arabaya. motor soğukken çalıştırıp gaz verdir birine, sen de arkada eksoz dumanını kontrol et. (bunu anlaman zor olabilir, bilen biri olursa iyi olur)
10- benim uğurlu sayım 10 olduğu için 10 maddeye ayırdım :)

Bu maddeler seni korkutmasın. elbetteki vosvos biraz pahalı bir uğraştır ama bu sadece vosvos için geçerli değil bütün klasik arabalar için geçerlidir. genel olarak düzgün bir vosvos bulursan zamanla tamamlaman keyifli olabilir ama yolda kalmaman için ve yangın çıkmaması için bazı küçük önlemleri almalısın.
1- gaz teli doğru ve sağlam takılmış olsun
2- sitenin forumunda vosvos yangını başlıklı yazıları okuyup uygulayabilirsin
3- motor kaputunu açınca ilk göreceğin şey kayıştır, o kayış sağlam ve düzgün takılmış olsun.

Ben bildiğim ve aklıma geldiği kadar anlatmaya çalıştım. umarım işine yarar :)

ÖNEMLİ NOT: Vosvos yolda kalmaz, bütün arabalar yolda kalır. :))
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: VosVos

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

11 yıl 1 ay önce #481 Yazan: VosVos
VosVos tarafından Yeni vosvos alırken nelere dikkat edilmeli? konusunda yanıtlandı
Öncelikle hoşgeldin,

Super vosvos denilen model 1302 ve 1303 modelidir.Motorlar yıllar içinde değişmekte olup ancak bilen biri anlayabilir.En güzeli içine sinen bir vosvosu ustasına baktırmaktır.Şansınız antalya da aktif olan bir grubumuz var.Ustalarda rahatlıkla ulaşılabilir durumda.Öncelikle içinize sinsin.Sonrasında bir ustaya baktırın...Motoru 1200 1300 1600 olması çok birşey farketmiyor.1200 biraz daha yavaş ve sakin kullanıma uygun ancak en az yakan motordur.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

5 yıl 3 ay önce #2589 Yazan: vosvoscubaha
vosvoscubaha tarafından Yeni vosvos alırken nelere dikkat edilmeli? konusunda yanıtlandı
Özgür Bey tavsiyeleriniz altın değerinde. Çok teşekkürler, emeğinize sağlık.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum